Over Ons

Jongeren Sportcoaches Maastricht: 'Meer dan alléén sporten!'

De sportcoaches organiseren sport- en spelactiviteiten in diverse wijken van Maastricht. Dit kunnen wekelijkse activiteiten zijn vanuit gymzalen en sporthallen, pleintjes in buurten, sportkooien, op locatie, bij verenigingen, sportclubs, scholen, buurtfeesten als rommelmarkten, braderies en meer. Daarnaast willen zij met regelmaat stedelijke activiteiten organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Ook wordt er een verbinding gezocht om de samenwerking aan te gaan met verengingen als voetbalclubs en andere (sport)verengingen. De activiteiten die de sportcoaches gaan organiseren zijn toegankelijk voor een breed scala aan bewoners van Maastricht (en omstreken). Denk daarbij aan activiteiten voor kinderen, tieners, jongeren, volwassenen, ouderen, maar ook aan activiteiten waarbij de diverse leeftijdscategorieën gecombineerd worden in jong-oud projecten. Tevens zullen er ook speciale activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de senioren, kortom 'Zoveel mogelijk mensen doen mee!'

Voorlopers van deze methodiek zijn o.a. NJR topics, het filmproject Oonder Drök en Buurttheater Mariaberg. Allen hebben vergelijkbare doelstellingen maar maken gebruik van een ander middel. Denk aan organiseren van activiteiten in de buurt om op die manier de dialoog aan te gaan tussen jong en oud. Oonder Drök zet film maken als middel in om o.a maatschappelijke thema’s onder jongeren in beeld te brengen en bespreekbaar te maken. Buurttheater Mariaberg zet theater in als middel om o.a. persoonlijk documentair theater te maken. Theater met aan maatschappelijke lading en verhalen van mensen zelf. De Jongeren Sportcoaches Maastricht zetten in deze sport in als middel. Kortom, mooie succesvolle initiatieven op het gebied van jongerenparticipatie in een nieuwe methodiek.

Sportcoach worden?

Wil je weten of je geschikt bent om sportcoach te worden? Check dan de onderstaande profielen die wij hebben opgesteld. Kun jij jezelf plaatsen binnen een van deze profielen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Sportcoaches Maastricht

Sjef Zwackhalen / Roy Hulst / Dennis Herben
Centre Manjefiek Malberg
Malbergsingel 70
6218 AV  Maastricht
043 - 7630030
info@sportcoachesmaastricht.nl

logo.png

Mede mogelijk gemaakt door: